Bugün : 20 Nisan 2014 Pazar Web-Mail Diyanet-Mail Diyanet İşleri Başkanlığı
Anasayfa İletişim Bilgi Edinme Münhal Kadrolar Fotoğraflar Videolar Namaz Vakitleri
Misyonumuz; Toplumun dinî ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermek amacıyla İslam Dini'nin temel kaynaklarına dayalı doğru ve güncel bilgi ile toplumu din konusunda aydınlatmak, inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek ve ibadet yerlerini yönetmektir. Vizyonumuz; Türkiye ve dünyada İslam Dini'ne ilişkin her hususta referans alınan, en etkin ve saygın kurum olmaktır.

DİNİ BİLGİLER

TANITIM SİTELERİ

Vaaz Örnekleri

VAAZ ÖRNEKLERİ- Sayfa Editörü: Vehbi AKŞİT-Kütahya Eski Kur'an Kursları Müdürü

VAAZ ÖRNEKLERİ

Va’z ve dini nitelikli konuşma ve sohbetlerden beklenen faydaların elde edilebilmesi, bunların gerek içerik gerek sunum itibariyle doyurucu olmasına bağlıdır. Sunumun doyuruculuğunda özel eğitim ve yeteneğin büyük payı vardır. Fakat içeriğin doyuruculuğu büyük ölçüde hazırlığa bağlıdır. Hazırlıksız ve plânsız olarak yapılacak bir konuşma ne kadar güzel sunulursa sunulsun pek ikna edici olmaz. Bu sebeple va’z ve konuşmalar için önceden plân ve hazırlık yapılması büyük önem taşımaktadır.

Diyanet İşleri Başkanlığı bu ihtiyaçtan hareket ederek, önce Ramazan ayında il ve ilçe müftülüklerine va’z projesi altında vaaz notları göndermiş, daha sonra bu proje genişletilerek, şimdi elinizde tuttuğunuz bu vaaz notları elle tutulur hale gelmiştir.

Bu metinler, yalnızca birer numuneden ibarettir. Sizler bunlardan yararlanarak va’z ve dini nitelikli konuşmalar ve sohbet yapabileceksiniz. Aynı zamanda bu metinlerden, toplum karşısında sohbet etmek isteyenler, evinde ailesine, çocuklarına İslam adına bir şeyler anlatmak isteyenler de istifade edebilir. 122 adet vaaz projesinin olduğu bu çalışmada, sizler elinizde neyi, nasıl yapacağınıza dair bir dokümana sahip olacaksınız.

Fakat asıl beklenti, bu doğrultuda yeni konu ve başlıklarla daha güzel örnekler ortaya koymaları veya yeni çalışma poroje ve alternatifler geliştirmeleri ve bu tür çalışmaları, Din İşleri Yüksek Kuruluna göndererek bu doğrultuda yapılacak çalışmalara katkı sağlamalarıdır. Böylece camiamizın ortak aklının devreye girmesi ve uzmanlarımızın, vaizlerimizin, müftülerimizin, Kur’an Kursu öğreticilerimizin, İmam-Hatip ve diğer görevlilerimizin ortaya koyacakları örneklerle kolektif bir birikim oluşturulabilir. Kanaatimizce bu örnekler bu hususta yapılacak daha kapsamlı bir çalışma için farklı alternatifler sunabilecek nitelikte olacaktır.

Bu projede,Konu Başlığı

Konunun Planı

Konunun Açılımı ve İşlenişi

Konunun Özet Sunumu

Konu İşlenirken Başvurulabilecek Bazı Ayetler

Konu İşlenirken Başvrulabilecek Bazı Hadisler

Yararlananılabilecek Bazı Kaynaklar

başlığı altında vaaz projelendirilmiştir.

Bu projeyi bilgisayarınıza indirmek için tıklayınız.

KUR'AN ARAPÇA METNİ                                                                                                              Hutbe Hazırlayan Din Görevlilerine: Hutbelerin başına ayet-i kerimeler konmaktadır.
Uygun formatta bir programı İndirmek için tıklayınız.

KUR'AN KERİM VE MEALİ

Bu bölümde de, yazacağınız hutbelerin başına Kur'an-ı Kerim'deki ayetleri kopyalayıp yapıştırabilirsiniz. Bilgisayarınıza indirmenizi tavsiye ederiz.

İndirmek için tıklayınız

Hutbe Hazırlama Kılavuzu

Örnek Vaazlar Vaaz ÖrnekleriVaaz Projesi

Bu sayfa 6033 defa görüntülenmiştir.

CAMİLER HAFTASI

YAZARLAR

Başyazı - Prof. Dr. Mehmet Görmez29.Nisan.2013

Site içeriğimizden memnun musunuz?

Anketler

EN SON GALERİ

Kategori :  49 Haber :  348 Okunma Sayısı :  41940 Yorum :  37 Sayfa :  10 Fotoğraf :  808 Video :  9 Aktif Ziyaretçi :  3 Bugün :  30 Toplam :  80952
Tüm hakları saklıdır.© 2014 www.kutahyamuftulugu.gov.tr Alipaşa Mahallesi Atatürk Bulvarı Müftülük Sitesi No:8 Kat:1,2,3,4 / 43030 KÜTAHYA Tel : (0 274) 223 63 12 223 63 15 Fax : (0 274) 223 63 13