| 5 Ekim Saat:10:00 da Kur'an Kursları Açılış Merasimi Bölcek Kur'an Kursumuzda Yapıldı Her yıl ekim ayının ilk haftasında kutlanmakta olan ,Kütahya’mızda Bölcek mahallesi Yatılı kız Kur’an kursunda geleneksel olarak düzenlenen törenle 2009-10 Eğitim ve Öğretim yılı açılışıyla başladı. Sunumu Kuran Kursları müdürümüz İhsan Baştürk'ün yaptığı programda; Ulu cami Müezzin Kayyumu M.Ali Sarı, K.Kerim okudu. Daha sonra Kur’an Kursları müdürümüz İhsan Baştürk'ün Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali BARDAKOĞLU’nun Eğitim ve Öğretim yılı mesajı okundu. Kur’an kursu öğreticileri adınaŞehitlet kur'an kursu öğreticimiz Yurdagül KURT duygu ve düşüncelerini aktardı. İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü de; törende Ulu cami Müezzin Kayyumu M.Ali Sarı, gerek Camiler ve Din Görevlileri Haftası sebebiyle Müftülük Konferans K.Kerim okuyuşuyla ve gerek burada etkiletici okuyuşundan dolatyı teşekkür ederek; geçtiğimiz dönemde İstanbul Haseki Eğitim merkezinde aldığı kursunun etkili olduğunu vebunu uygulamayla gösterdiğini ifade etti. Merkez Kurân Kursları hakkında istatistik raporunu katılımcılara anlattı. Kur’an eğitiminin önemine işaret ederek;Geçen dönemde 38 Kursun açık olduğu,bu dönemde ise bu sayının 44 çıktığını da söyleyerek; Merkez İlçede 4 adet Yatılı Kur’an kursunun olduğu bunların 2 tanesi Bölcek kız Yatılı Kur’an kursu ve Elmacık kız Yatılı Kur’an kursu; 2 tanesi Bölge ve Mollabey Erkek Yatılı Kur’an kursunun diğerlerininde gündüzlü olrak eğitime devam ettiğini vurguladı.Öğrenci,Öğretmen ve velileri tebrik ederek ve teşekkür ederek ve başarı dileyerek sözlenin tamamladı. " dedi.Törene, Kütahya Belediye Başkanı Vekili Özturan, Tarım İl Müdürü Bekir Gencer, Vakıflar Bölge Müdürü,bazı daireleri diyanet işleri eski emektar başkan yardımcımız Mustafa kutlu, Müftü yardımcıları Ahmet Akyıl ve Nihat Kök, kentteki Müftülük Din eğitimiŞefi Osman Uçar, Personeli Memur Cemel Aydemir, Kütahya Din görevlileri Başkanı ve Bölge Yatılı Kur’an Kursu Yöneticisi Turhan Bayatlı, Molla Bey Kur’an kursu Fahri kurs öğreticisi Hasan Acar ,Kur’an kursu öğreticileri veliler öğrenciler Bölcek mahallesi Yatılı kız Bölcek mahallesi derneği Yönetim kurulun yanında ve Bölcek mahallesi halkı katıldı. |