Web-Mail Diyanet-Mail Diyanet İşleri Başkanlığı
Anasayfa İletişim Bilgi Edinme Münhal Kadrolar Ziyaretçi Defteri Fotoğraflar Videolar Namaz Vakitleri
Misyonumuz; Toplumun dinî ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermek amacıyla İslam Dini'nin temel kaynaklarına dayalı doğru ve güncel bilgi ile toplumu din konusunda aydınlatmak, inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek ve ibadet yerlerini yönetmektir. Vizyonumuz; Türkiye ve dünyada İslam Dini'ne ilişkin her hususta referans alınan, en etkin ve saygın kurum olmaktır.

ANA MENÜ

Yeni Sayfa 1

ISAM

SİTE İSTATİSTİKLERİ

Kategori Sayısı 58
Sayfa Sayısı 21
Haber Sayısı 606
Yorum Sayısı 21
Haber Okuma 20655
Video Sayısı 2
Fotoğraf Sayısı 385
Editör Sayısı 6
Kur'an Kursları Açıldı

Kur'an Kursları Açıldı

Kuran Kursları Eğitim Öğretime Başladı.

Kur'an Kursları Açılış Programı

Kütahya da, 2011-2012 eğitim öğretim yılı Kur'an-ı Kerim kursları için açılış programı düzenlendi.

Kütahya da, 2011-2012 eğitim öğretim yılı Kur'an-ı Kerim kursları için açılış programı düzenlendi.
Kütahya Bölçek Yatılı kız kuran kursunda  düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Daha sonra Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programın açılışında Kütahya  Müftüsü Mustafa ÜSKÜLÜPLÜ bir konuşma yaptı.
İl Müftü Mustafa ÜSKÜLÜPLÜ, burada yaptığı konuşmada, şöyle konuştu:
Kütahya merkezde

49 Kur’an Kursumuz var, Sınıf olarak 59 sınıf vardır.

bunun 1 i erkek 48 i Bayan K.K.

1 erkek yatılı

4 bayan yatılı K.Kursumuz vardı.

Buralarda bayan olarak 140 kişi, erkek olarakta 49 kişi öğrenim görmektedir.

Yatılı kurslarımızdaki öğretici sayası;

4 erkek

12  bayan öğretici görev yapmaktadır.

Öğretici olarak 3 erkek 52 bayan öğretici  4 tane de fahri öğretici görev yapmaktadır.

2010-2011 öğretim yılında Kur’an kurslarımızda okuyan öğrenci sayası 1000 kişi olup, bunların 121’i hafızlık yapmaktadır.

İl Genelinde ise;

118 Kur’an kursumuz mevcut olup bu kurslarımızda 146 sınıfta eğitim verilmektedir.

Kadrolu öğretici sayımız 118 olup, 28 öğreticide fahri olarak görev yapmaktadır.

İl genelinde öğrenci sayısı ise;

2010-2011 öğretim yılında 2512 kişi olup, bunlardan 211 tanesi hafızlığa çalışmaktadır.

118 Kur’an kursunun 10 tanesi yatılı eğitim vermektedir.

4 ü erkek

6 sı bayan

(Medine,Emir Sultan ve Dörtyol da Kur’an kursu inşaatlarımız devam etmektedir.

Tüm Kur’an kurslarımızda Bilgisayar ve Projeksiyon eksiklikleri tamamlanmış Spor kent ve Mekke Kurslarımızın açılması için çalışmalar devam etmektedir.
İnanan bir milletin, inandığı kitabını ve iman ettiği din bilgilerini asıl kaynağından öğrenmesi çok önemlidir. İnsanlar için bu görmezden gelinemeyecek kadar önemli bir ihtiyaçtır. Biz Müslümanlar, dinimize ve Kuranımıza çok bağlıyız. İşte bu bağın bugün eğitim dönemini açılışını yaptığımız Kur'an kurslarımız ile önemli ölçüde mümkün olacaktır."

Kuran kurslarımızda teknolojinin tüm imkanlarından faydalanarak eğitim verdikleri kuran kurslarımızda her yaştaki öğrencilerin rahatlıkla kuranı kerimi öğreneceklerdir. Diyerek 2011 – 2012 eğitim öğretim yılının tüm öğretmenlere öğrencilere ve bu yolda katkı veren herkese hayırlar getirmesi temennisi ile başarılar diledi.
Kütahya Bölcek Yatılı Kız kuran Kursunda düzenlenen programa Vali Yardımcısı Bilal ÖLMEZ, Belediye Başkan Yardımcısı Necat ÖZTORUN,İl Emniyet Müdürü Kadir AKBIYIK,İş Adamı Nafi GÜRAL,Diğer resmi kurum daire amirleri,vatandaşlar ,kuran kursu öğretmenleri,öğrenciler katıldı.

Haberi ;06 Ekim 2011, 08:15 TarihindeTurhan BAYATLI  eklemiş,haber 91 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Kur'an Kurslarımız

Kur'an Kursu Açıldı.

Kur'an Kursu Açıldı. Mekke Kur'an Kursunun Açılışı Yapıldı.

Kuran Kurslarımız Yarışıyor

Kuran Kurslarımız Yarışıyor Kutlu Doğum Programları Kapsamında Yarışmalar

İL MÜFTÜMÜZ

PERSONELİMİZ

KutluDogum

Yeni Sayfa 1

DİNİ BİLGİLER

YAZARLAR

Kardeşlik ve kardeşlik Hukuku25 Nisan 2012
Aktif Ziyaretçi :  6 Bugün :  56 Toplam :  254638

Telif hakkı © 2004-2011 Kütahya Müftülüğü.Alipaşa Mahallesi Atatürk Bulvarı Müftülük Sitesi No:8 Kat:1,2,3,4 / 43030 KÜTAHYA Tel : (0 274) 223 63 12 -223 63 15 Fax : (0 274) 223 63 13
Altyapı : MyDesign

Sitemizin Sunucu Kiralama hizmeti Sunucuturkiye Dedicated Server, Sunucukiralama Kiralık Sunucu, Datatelekom Datacenter ve Colocation,
Kaliteweb web hosting tarafından sağlanmaktadır.