| |||||||||||||||||
| |||||||||||||||||
|
| |||||||||||||||||
ANA MENÜSON YORUMLANANLAR |
Camiler Birer Halk Üniversitesidir.Camiler, Kalplerin Ruhların kandığı, gönüllerin aydınlandığı, müminlerin kucaklaşıp huzura erdiği ender mekanlardır Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Kütahya Müftülüğü Konferans Kütahya İl Müftüsü Mustafa ÜSKÜLÜPLÜ, her yıl Ekim ayının İl Müftüsü Mustafa ÜSKÜLÜPLÜ “Camiler Allah’a topluca ibadet edildiği, kalplerin Ruhların kandığı, gönüllerin aydınlandığı, müminlerin kucaklaşıp huzura erdiği ender mekanlardır. Camiler bilmediklerimizi öğrendiğimiz, ilim ve tecrübelerimizi artırdığımız, çevremizi tanıdığımız, nefsimizi terbiye ettiğimiz mekanlardır. Aynı zamanda camilerimiz birer halk üniversitelerimizdir. Camiler çeşitli problemiz ve sosyal sıkıntılarımızı serinliğinde unuttuğumuz ve gerçek mutluluğu duyduğumuz manevi ortamımızdır. Camiler, dargın insanların barıştığı, kin ve nefretlerin unutulduğu, yolcu ve misafirlerin ağırlandığı iyilik merkezleridir. Camiler aynı zamanda vatanımızın tapu senetleridir. Dini ve milli kültürümüzün salt abideleri ve milletimizin var olma sebepleridir. Camiler tarihimizde ayrı düşünemeyeceğimiz yerlerimizin başında gelmektedir. Geçmişimizi zenginleştiren, geleceğimize ışık tutan estetik kaynaklarımızdır. Camilerimize sahip çıkalım, mabetlerimizi koruyalım. Çocuklarımıza cami sevgisini mutlaka aşılayalım. Camiler haftasının kabulündeki amaçların birisi de çocuklarımıza cami sevgisini aşılamak olmalıdır. Çocuklarımızın aynı zamanda camilerde ibadet etmelerini de sağlamalıyız. Çocuklarımızı korkutarak değil sevdirerek dini sevdirmeliyiz. Çocuklarımıza dini anlatırken onların mantığı üzerinden hareket etmeliyiz” diye konuştu. Programa katılan Vali Kenan ÇİFTÇİ de camilerin herkesi eşit safta topladığı mekanlar olarak gördüğünü söyledi. Vali Kenan ÇİFTÇİ programdaki konuşmasında şöyle dedi; “Birlik ve beraberliği sağlayan mekanlar” Camilerimiz ve mabetlerimizdir. “Camilerde herkes eşittir. İlin Valisi olarak camiye gittiğimde en arka safta da, orta saflarda da, ilk safta da oturdum. Camilere zengini de fakiri de geliyor.Bir ayrıcalık yok. Onlarla da aynı safta omuz omuza verdik namaz kıldık. Bu durum gösteriyor ki bu mekanlarda herkes eşit. Camilerimiz, toplum olarak dertlerimizi, tasalarımızı, düşüncelerimizi paylaştığımız yerler olarak, misafir olunan yerler, mekanlardır. Camilerimiz aynı zamanda yardımlaşma dayanışma ve paylaşma mekanlarıdır.”Bu vesile ile tüm Din görevlilerimizin haftasını tebrik ediyor başarılar diliyorum. Dedi. Vali Kenan ÇİFTÇİ ’ İl Müftü Mustafa ÜSKÜLÜPLÜ nün konuşmalarının ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet GÖRMEZ ’in hafta dolayısıyla yaptığı konuşma telekonferans sunumuyla katılımcılara dinletildi. Yapılan konuşmaların ardından Kütahya Müftülüğünce 2011 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle hazırlanmış olduğu yarışmalarda derece elde eden personele hediyeleri takdim edildi. Programa Kütahya Valisi Kenan ÇİFTÇİ, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Toklu, Vali Yardımcısı Mustafa İNGENÇ, Daire amirleri ve din görevlileri katıldı. Camiler ve Din görevlileri haftası etkinlikleri hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Bu bağlamda 03 Ekim 2011 pazartesi günü kuran kurslarımızın 2011/2012 eğitim öğretim açılış programı,, 05 Ekim 2011 Çarşamba günü “Din Hizmetlerinde Gönüllülük” konulu konferans Hafta boyu devam edecek etkinlikler…. Haberi ;03 Ekim 2011, 09:44 TarihindeTurhan BAYATLI eklemiş,haber 34 defa okunmuştur.
|
İL MÜFTÜMÜZPERSONELİMİZDİNİ BİLGİLERYAZARLAR
|
|||||||||||||||
| |||||||||||||||||
|
Telif hakkı © 2004-2011 Kütahya Müftülüğü.Alipaşa Mahallesi Atatürk Bulvarı Müftülük Sitesi No:8 Kat:1,2,3,4 / 43030 KÜTAHYA
Tel : (0 274) 223 63 12 -223 63 15 Fax : (0 274) 223 63 13 Sitemizin Sunucu Kiralama hizmeti Sunucuturkiye Dedicated Server, Sunucukiralama Kiralık Sunucu, Datatelekom Datacenter ve Colocation,
Kaliteweb web hosting tarafından sağlanmaktadır. |
|||||||||||||||||