Kütahya İl Müftüsü Mustafa ÜSKÜLÜPLÜ, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın ortaklaşa gerçekleştirdiği Somali’ye yardım kampanyaları ile ilgili Yaptığı açıklamada:
19.09.2011 tarihi itibari ile Kütahya İlimizden Somali için toplanan yardım miktarının1 milyon 100 bin TL’ye ulaştığını belirterek, kampanyaya destek veren tüm vatandaşlara, kurum kuruluşlara ve zerre miktarı katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
İl Müftüsü Mustafa ÜSKÜLÜPLÜ, “Bu yardım kampanyası bir daha göstermiştir kiKütahya cömert yardım sever ve düşenin yardımına koşan, aklın ve vicdanın kaybolmadığı istisnai bir Şehir olduğunu göstermiştir, Somali’de çöken yalnızca evler, okullar, binalar değil, çöken aynı zamanda zihinler, yürekler ve umutlardır. Açlık, susuzluk ve kuraklığın önüne geçtikten sonra bütün bunları dikkate alarak umutları, yürekleri ve zihinleri ayağa kaldırmamız gerekiyor.”dedi. İl Müftüsü Mustafa ÜSKÜLÜPLÜ, başlangıçta 250 bin liraya ulaşmayı hedeflediklerini, ancak hamiyetperver Kütahyalıların cömert katkıları sayesinde bu miktarın önce 600 bine ardından da 1milyon 100 bine ulaştığını söyleyerek, kampanyanın halen devam ettiğiniifade etti.
Haberi ;19 Eylül 2011, 14:00 TarihindeTurhan BAYATLI eklemiş,haber 24 defa okunmuştur.