| |||||||||||||||||
| |||||||||||||||||
|
| |||||||||||||||||
ANA MENÜSON YORUMLANANLAR |
Uygulamalı Hac Eğitim SemineriBu Yolculuk Kalbi İmar Etme Yolculuğudur ULU Camiinde uygulamalı “Hac Eğitim Semineri“ Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen hac organizasyonuna Kütahya'dan katılacak hacı adaylarına Ulu Camii'nde uygulamalı ‘Hac Eğitim Semineri’ verildi. Seminere İl Müftümüz Mustafa ÜSKÜLÜPLÜ katılarak ilk eğitimi verdi. Hacı adaylarının yoğun ilgi gösterdiği eğitim seminerinde konuşan İl Müftüsü Mustafa ÜSKÜLÜPLÜ hacı adaylarına önemli tavsiyelerde bulundu. Haccın, öncesi, edası ve sonrasıyla bir bütün olduğunu "Hacı" olarak kalmanın haccı eda etmekten daha zor olduğunu söyledi. İl Müftüsü Mustafa ÜSKÜLÜPLÜ, hacı adaylarının yaşayabilecekleri muhtemel sıkıntıları da dile getirerek "5 milyon hacı aynı anda Harem-i Şerife gitmek ve orada namaz kılmak istiyor. Bu sebeple yaşanabilecek izdihamlarda sabırlı olmanızı öneriyorum, Allah'ın en değerli misafiri ihrama girdiğiniz andan itibaren makam, mevki ve rozetten sıyrılmış oluyorsunuz" diye konuştu. Haccın en önemli gayelerinden birinin eşitlik duygusunu canlandırmak olduğunu vurgulayan ÜSKÜLÜPLÜ, "Bu duyguya ulaşmak için zihni, kalbi, ruhi ve ilmi olarak hazır olmamız gerekiyor" şeklinde konuştu. "Bu yolculuk kalbi imar etme yolculuğudur" İl Müftüsü Mustafa ÜSKÜLÜPLÜ, turizm şirketleri aracılığıyla hacca gidecek olan hacı adaylarına da seslendi. Şirketlerin denetimi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı’nca müfettişler görevlendirildiğini, hacı adaylarının yaşadıkları sıkıntıları kafile başkanlarına iletmelerini ancak yaşanan problemler dolayısıyla manevi atmosferin heba edilmemesini istedi. “Hacda din görevlilerinin vakarına ve saygınlığına gölge düşürecek işleri onlardan istemeyiniz” Onların vakarını ve saygınlığını korumak bizim görevimizdir. Kusurlara engin müsamahanızla yaklaşmanızı istirham ediyorum” diyen il Müftüsü Mustafa ÜSKÜLÜPLÜ Hac eğitim seminerinde, tavafın nasıl yapılacağı, ihramın nasıl giyileceği, kaç defa say edileceği uygulamalı olarak anlatılırken, Kâbe’nin tarihi hakkında da bilgiler vererek tüm Hacı Adaylarının haclarını tebrik etti. Hac Eğitim Seminerleri 16 Eylül 2011 Cuma günü ne kadar Ulu camiinde devam edecektir. 15 Eylül Perşembe Günü Bayanların Hac semineri Müftülük Konferans Salonunda yapılacaktır. Haberi ;12 Eylül 2011, 13:21 TarihindeTurhan BAYATLI eklemiş,haber 30 defa okunmuştur.
|
İL MÜFTÜMÜZPERSONELİMİZDİNİ BİLGİLERYAZARLAR
|
|||||||||||||||
| |||||||||||||||||
|
Telif hakkı © 2004-2011 Kütahya Müftülüğü.Alipaşa Mahallesi Atatürk Bulvarı Müftülük Sitesi No:8 Kat:1,2,3,4 / 43030 KÜTAHYA
Tel : (0 274) 223 63 12 -223 63 15 Fax : (0 274) 223 63 13 Sitemizin Sunucu Kiralama hizmeti Sunucuturkiye Dedicated Server, Sunucukiralama Kiralık Sunucu, Datatelekom Datacenter ve Colocation,
Kaliteweb web hosting tarafından sağlanmaktadır. |
|||||||||||||||||