| |||||||||||||||||
| |||||||||||||||||
|
| |||||||||||||||||
ANA MENÜSON YORUMLANANLAR |
10 Hafize Taç GiydiBölcek Kız Kuran Kursundan 10 Hafize Taç Giydi 10 Hafize Taç Giydi Ayşe SEVER Hocamızda hafızlığını tamamlayan on talebemizin Kütahya belediye kültür sarayında hafızlık töreni Bin kişiyi aşkın katılımcı eşliğinde coşkulu ve duygulu bir şekilde yapıldı.Kütahya Bölcek Kur'an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan 10 kız için "TAÇ GİYME" töreni düzenlendi.Belediye Kültür Sarayında düzenlenen törene Kütahyalalılar yoğun ilgi gösterdi.Tören öncesi bir konuşma yapan İl Müftüsü Mustafa ÜSKÜLÜPLÜ, Kur'an kurslarına büyük önem verdiklerini ve kursların sayılarına her geçen gün bir yenisini eklemeye çaba sarf ettiklerini ifade etti İl Müftüsü Mustafa ÜSKÜLÜPLÜ şöyle konuştu: "Böyle bir merasimde bulunmak kanaatimce bizim için bir ayrıcalık. Bir çok merasime iştirak ediyoruz. Ancak bu marasimin farklı olduğunu sizde takdir edersiniz. Toplumumuzda zaman zaman bize gelirler ve 'hocam bu da hafızdır' derler. 'Nasıl yani?' diye sorduğumuzda, bize Kur'an-ı Kerim'i yüzünden okuyan kişinin hafız olduğunu anlatırlar. Tabi hafızlık öyle değil. Hafızlık Kur'an-ı Kerim'i Fatiha süresinden Nas süresine kadar baştan sona ezberlemektir. Yüzünden okumak veya belli bir bilgiye sahip olmak hafız olmak anlamına gelmiyor. Hafız kızlarımızı canı gönülden kutluyorum. İnşallah hayatları boyunca öğrendikleri ile amel ederler." BÖLCEK KIZ KURAN KURSU 2005 yılından itibaren yatılı kız Kur’an Kursu olarak faaliyete başlamıştır.Kursumuzda 112 yatılı,30 kişilik gündüzlü talebe kapasitesiyle hizmet vermektir. 3 hafızlık sınıfı 3 Kur’an-ı yüzünden güzel okuma sınıfı bulunmaktadır. Kursumuzda; Hafızlık Eğitimi Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma, Tecvid ,İtikad, İbadet, Ahlak, Siyer,Peygamber Kıssaları Yemek Yapımı,Takı Tasarımı, Pano Hazırlama,Tiyatro v.s. Beceri dersleri verilmektedir. Ayrıca; *Açık Öğretim Lisesi ve Üniversitede okuyan öğrencilerimize destekleyici eğitim * Yeterlilik sınavı hazırlık eğitimi,öğrencilerin bireysel farklılıklarına uygun ibadet şuuruyla işlenen ufuk açıcı dersler…. HAFIZ HOCALARIMIZ; Ayşe SEVER, Halime DOĞAN, Nurgül BOY Kur’an Kursu yöneticimiz; Hamide BAŞOĞLU Yüzüne sınıf hocalarımız;Saide KAYA, Fatma İLTAŞ -Kursumuz 2010-2011 yılı kayıtlarına başlamıştır.Yatılı ve gündüzlü olarak hafızlık ve yüzüne talebe kayıtları alınmaktadır. Ayrıca Parmakören ve Haymehatun Kur-an Kurslarımızda yatılı gündüzlü olarak hafızlık ve yüzüne talebe kayıtlarımız başlamıştır.Bu yıl eğitim-öğretime açılacak olan kurslarımıza başarılar diliyoruz. Haberi ;13 Ekim 2010, 08:53 TarihindeTurhan BAYATLI eklemiş,haber 62 defa okunmuştur.
|
İL MÜFTÜMÜZPERSONELİMİZDİNİ BİLGİLERYAZARLAR
|
|||||||||||||||
| |||||||||||||||||
|
Telif hakkı © 2004-2011 Kütahya Müftülüğü.Alipaşa Mahallesi Atatürk Bulvarı Müftülük Sitesi No:8 Kat:1,2,3,4 / 43030 KÜTAHYA
Tel : (0 274) 223 63 12 -223 63 15 Fax : (0 274) 223 63 13 Sitemizin Sunucu Kiralama hizmeti Sunucuturkiye Dedicated Server, Sunucukiralama Kiralık Sunucu, Datatelekom Datacenter ve Colocation,
Kaliteweb web hosting tarafından sağlanmaktadır. |
|||||||||||||||||