Web-Mail Diyanet-Mail Diyanet İşleri Başkanlığı
Anasayfa İletişim Bilgi Edinme Münhal Kadrolar Ziyaretçi Defteri Fotoğraflar Videolar Namaz Vakitleri
Misyonumuz; Toplumun dinî ihtiyaç ve beklentilerine cevap vermek amacıyla İslam Dini'nin temel kaynaklarına dayalı doğru ve güncel bilgi ile toplumu din konusunda aydınlatmak, inanç, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmek ve ibadet yerlerini yönetmektir. Vizyonumuz; Türkiye ve dünyada İslam Dini'ne ilişkin her hususta referans alınan, en etkin ve saygın kurum olmaktır.

ANA MENÜ

SİTE İSTATİSTİKLERİ

Kategori Sayısı 56
Sayfa Sayısı 21
Haber Sayısı 531
Yorum Sayısı 17
Haber Okuma 30404
Video Sayısı 2
Fotoğraf Sayısı 383
Editör Sayısı 6
Yaz Kur' an Kursları Başladı

Yaz Kur' an Kursları Başladı

Kütahya 'da tüm Camiler ve Kur'an Kurslarında Yaz Kur' an Kursları Eğitimi başladı.

Kütahya Müftülüğü tarafından okulların kapanmasıyla birlikte düzenlenen  yaz kursları pazartesi günü Bölcek Yatılı Kız Kur' an Kursumuzda yapılan açılış töreniyle başladı. Kur'an-ı Kerim kıraati ile temel din bilgileri verilecek olan yaz kursları 21 Haziran itibariyle başladı. ‘ iki ay devam  edecek olan yaz kursları önemine işaret eden; İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü, göreve geldikleri günden itibaren Kütahya’mızda bulunan tüm  Kur' an Kursularının modernize olması için çalıştıklarını ve sayılarını arttırdıklarını, Tüm camiler ve Kur’ an kurslarımız’da yaz dönemi kurslarına da hazır olduklarını söyledi. Veliler ve öğrenciler için :İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü, törende yaptığı konuşmada, "2 ay sürecek olan eğitim-öğretimde öğrencilere Kur'an-ı Kerim ve meali, itikat, ibadet, siyer ve ahlak dersleri verilecek. Bu kurslara katılmakla güzel Dinimiz İslam hakkında bilgi sahibi olacak, kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrenecek ve onu anlama yolunda kutlu bir gayret sarf ederek tatilinizi en güzel şekilde değerlendirmiş olacaksınız. Bu kararınızdan dolayı başta siz değerli öğrencilerimizi ve ailelerinizi yürekten tebrik ediyorum.
Yaz Kur'an kurslarımızda hayat boyu ihtiyacınız olacak bilgileri elde edecek, bilgilerinize yeni bilgiler ekleyecek, güzel dostluklar kuracak, sevgi, kardeşlik, paylaşma ve yardımlaşma gibi önemli değerleri kazanacaksınız. Temenni ediyorum ki bu süreci hayatınız boyunca unutamayacağınız güzel hatıralarla en güzel şekilde tamamlayacaksınız.
Görevinizin her aşamasında olduğu gibi geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetiştirilmesi noktasında da üzerinize düşeni en güzel şekilde yerine getireceğinize olan inancım tamdır. Bu görev, samimiyet, fedakarlık ve ciddiyetle yerine getirilecek kutsal bir görevdir. Görevlilerimizin öğrenci merkezli ve temeli sevgi olan bir din eğitimini esas alıp yeniliğe ve gelişmeye açık, bilgi birikiminizi sürekli artırarak ve hepsinden önemlisi de davranışlarınızla örnek olarak bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğinize inanıyorum. Böylece yavrularımızın geleceğe hazırlanmasında toplumsal barışa, milli birlik ve bütünlüğümüze çok önemli bir katkıda bulunmuş olacaksınız.
Bütün bu duygu ve düşüncelerle Yaz Kur'an kurslarımıza katılan öğrencilerimizi, bu hizmeti fedakarca yerine getiren görevlilerimizi ve bu hizmetin her kademesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bu kurs döneminin başarılı ve verimli bir şekilde neticelenmesi temennisiyle hepinize teşekkür ediyorum" dedi.
Yaz kursları ‘da her geçen gün biraz daha verilen  önemle,öğretilen verilen yaygın ve örgün eğitimle de velilere,öğrencilere ve öğretmenlere,din görevlisi mesai arkadaşlarını da konuya vakıf olduğu ve kur sistemi esasına uygun olarak derslerin verileceğini;toplumda gençler arasında görülen maalesef balici ,hırsızlık,dolandırıcılığın vb. davranış bozukluklarınında başlamasında;din bilgisi eksiğiyle topluma düşen görevlerin olduğunu da ekledi.Üskülüplü, okullarda alınan dini eğitimin yeterli olmadığını, yaz Kur' an kurslarının; öğrencilere Doğru kaynak ve doğru bilgilerin buralarda alınarak; pekiştirileceğini belirtti. Kur’an kursları müdürü İhsan Baştürk:’’ailelerden çocuklarını mutlaka yaz kurslarına göndermelerini rica etti.Kur’an kursları müdürü İhsan Baştürk:’’Bölcek ve Parmakören mahallelerinde kız öğrencilere yönelik olmak taşımalı olarak devam edeceğini ön-kayıtlarla ek sınıfların oluşturduklarını’’da söyledi.Ayrıca Kütahyamız' da yaz  Kur'an kurslarıyla beraber erkek öğrenciler için; Başta Mollabey ve Bölge Yatılı Kur'an Kursu ‘nda yüzünden ve hafızlık sınıflarıyla birlikte ; Bu yıl’da yapılacak olan engelliler Bölge Yatılı Kur'an Kursu ‘ nda düzenleneceği hakkında da bilgi veren, "Engellilere yönelik kursların ilk defa olması beni mutlu etti. Bu yaz kurslarının engelliler için çok iyi olacağını düşünüyorum. Bütün engelli vatandaşları bu  kurslarımıza bekliyorum" dedi.Kursların başlaması nedeniyle Bölcek Kur'an Kursu'nda gerçekleştirilen törene İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü, Çevre ve Orman İl Müdürü Mehmet Kuşçu, Bayındırlık ve İskan Müdürü Vahit Okumuşer, Orman Bölge Müdürü Cumali Akın, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nihat Delen, İl Özel İdaresi Su ve Kanal Hizmetleri Şube Müdür Vekili Murat Koyak, İl müftü yardımcısı Ahmet Akyıl,Kur'an Kursu öğreticileri adına Bölge Yatılı Kur'an kursu yöneticisi Turhan Bayatlı,Din hizmetleri şefi Osman Uçar,Satış yayın sorumlusu Hasan Hüseyin Erdoğan,Müftülük kaptanı Fatih Beyazıt, Bölcek Kur'an Kursu öğreticileri , öğrenciler ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

2010 Yaz Kuran Kursları   21 Haziran-20 Ağustos  2010 tarihleri arasında yapılacaktır.

Haberi ;21 Haziran 2010, 14:54 TarihindeMehmet ÇATALBAŞ  eklemiş,haber 18 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Yaz Kur'an Kursları

Yaz Kur'an Kursları geleceğe yapılan yatırımdır

Yaz Kur'an Kursları geleceğe yapılan yatırımdır Diyanet İşleri Başkanı Yaz Kur'an Kursları geleceğe yapılan yatırım.

Yaz Kur'an Kursları Törenle Açıldı

Yaz Kur'an Kursları Törenle Açıldı İl Müftülüğümüz Yaz Kur'an Kurslarının Açılışını Parmakören Kursunda Başlattı.

İL MÜFTÜMÜZ

PERSONELİMİZ

Yeni Sayfa 1

DİNİ BİLGİLER

YAZARLAR

Modern çağın sarp yokuşu: Afrika22 Haziran 2011
Aktif Ziyaretçi :  7 Bugün :  280 Toplam :  219646

Telif hakkı © 2004-2011 Kütahya Müftülüğü.Alipaşa Mahallesi Atatürk Bulvarı Müftülük Sitesi No:8 Kat:1,2,3,4 / 43030 KÜTAHYA Tel : (0 274) 223 63 12 -223 63 15 Fax : (0 274) 223 63 13
Altyapı : MyDesign

Sitemizin Sunucu Kiralama hizmeti Sunucuturkiye Dedicated Server, Sunucukiralama Kiralık Sunucu, Datatelekom Datacenter ve Colocation,
Kaliteweb web hosting tarafından sağlanmaktadır.